mei 192016
 

We brachten eerst een dag en een nacht door in Den Haag, waar we het interessante Museon bezochten en lekker aten in het Marokkaanse visrestaurant “Hollandse Nieuwe”. Zo hoefden we niet heel vroeg op te staan om op tijd op Schiphol te zijn.

We vlogen volgens planning via Parijs naar Lima. De vlucht naar Lima was lang, meer dan 12 uur in een Boeing 777-300. Vreemd was dat net gedaan werd alsof het nacht was. We trokken ons er niets van aan en sliepen maar weinig. Omdat we ’s avonds zouden aankomen in Lima, zouden we anders twee nachten achter elkaar moeten slapen. Voor het eerst namen we melatonine in om te voorkomen dat we niet konden inslapen of te vroeg wakker zouden worden en dat werkte verrassend goed.

Lima is voor ons een vertrouwde stad, waar we ons goed kunnen oriënteren. Het is fijn om hier weer te zijn. We ontbeten in een voor ons bekend cafeetje en dronken Peruaanse koffie, die vrij mild is en anders smaakt dan we in Nederland gewend zijn.

We regelden mobiel internet bij Claro, de één na grootste provider van Peru. We kochten bij de Metro, een supermarktketen, twee stevige plastic éénliterflessen voor in onze flessendragers. Onze ervaring is dat deze buiten Lima nauwelijks te verkrijgen zijn.

Na een vegetarische lunch lieten we ons met een taxi naar plaza (plein) Dos Mayo brengen, waar heel veel kleine en soms wat grotere muziekwinkeltjes zijn. Hanneke kocht een goed klinkende kleine (platte) akoestische gitaar met praktische beschermhoes en een extra setje snaren voor op reis.

We overnachtten in hotel España in het historische centrum van Lima, waar we lang geleden tijdens onze eerste reis naar Peru ook sliepen. Het hotel is gevestigd in een groot koloniaal gebouw dat goed onderhouden is. De originele tegels liggen gelukkig nog op de vloeren. De gangen en kamers zijn smaakvol ingericht. Onze kamer had een houten parketvloer. Het bed was goed en het water warm.

Het centrum van Lima wordt verlicht met natriumlampen, die de stad ’s avonds een aparte, bijna spookachtige, sfeer geven.

Overdag is het in Lima elke dag rond de 23 graden en ’s nachts 17 à 18 graden, zodat het nooit echt koud is. In Lima regent het vrijwel nooit, maar er is wel vaak mist, die in dit jaargetijde ’s middags plaatsmaakt voor zon.

Foto’s op de weblog zetten lukt door een beperkte internetverbinding helaas niet. 🙁

Mijn foto’s staan daarom voorlopig hier.