dec 222010
 

Bahariya Post, 22 december 2010

Gisteren om 18.05 uur is een gezelschap van vier personen in onze oase aangekomen! Het zijn drie Nederlanders, twee vrouwen en een man, de tweede man is geboren in Caïro. Ze werden uit de bus gehaald door de zoon van de hoteleigenaar, dhr. B.

Volgens de hoteleigenaar is tijdens de gesprekken gisterenavond bij het kampvuur gebleken dat K.H.K. geen echte Egyptenaar meer is, nadat hij 35 jaar in Nederland heeft gewoond. Zijn vrouw, de donkere Nederlandse, blijkt wel netjes te zijn, zo bemerkte hij. Aan het einde van de avond kregen zij de mogelijkheid van kamer te ruilen, waardoor ze in een tweepersoonsbed mochten slapen.

Vandaag heeft K.H.K. ZICH GEWEND TOT DE POLITIE. Samen met de Nederlander deed hij aangifte van de vermissing van de “de SIM-kaart”. Dit is iets wat Europeanen gebruiken. Het is een klein ding, wij van de Bahariya Post doen nog onderzoek naar wat het precies is en hoe we het kunnen herkennen. Deze “de SIM-kaart”  zou in de bus zijn achtergebleven of ontvreemd. Tijdens de aangifte bleven de vrouwen achter in het hotel, dit was om ze te beschermen, denken wij.

Hoofdinspecteur mr. M.M. Mohammed heeft zich met grote inzet gewijd aan deze zaak. Andere zaken werden gecanceld; nieuwe aangiften werden uitgesteld. Inspecteur  Mohammed heeft zelfs zijn lunchpauze gecanceld en contact opgenomen met de hulpdiensten. Uiteindelijk werd de hoteleigenaar gesommeerd met de vrouwen en paspoorten naar het politiebureau te komen. De vrouwen werden geëscorteerd en door een fors bewapende agent de aangifteruimte binnengebracht. Daar werden zij op de hoogte gesteld van de gang van zaken.

Morgen meer nieuws; wij houden deze zaak nauwlettend in de gaten. Wij rekenen op mr. M.M. Mohammed, die heeft beloofd deze zaak tot op de bodem uit te zoeken.

Jhanna el Bahariya, de stem van het volk