nov 182016
 

​We begonnen de ochtend weer met huevos rancheros bij Sienra’s restaurant, waar we de vorige dag ook ontbeten. Hier komen geen toeristen, alleen Mexicanen die voor ze naar hun werk gaan ontbijten, een krantje lezen, het nieuws op de brommende televisie kijken of een praatje maken met de buren aan de bar. De man achter de bar vraagt met een schorre stem wat je wenst en noemt zijn collega ‘papa’. Er staat een grote Rancilio koffiemachine, die ongetwijfeld al heel wat liters koffie heeft geproduceerd. De koffie wordt per bakje vers gemalen en gezet.

We verhuisden naar het centraal gelegen Mexico city hostel. Op de kamer was een metalen kluis voor onze tassen. We gebruikten onze eigen hangslotjes weer.

In de ochtend bezochten we Templo Mayor en het bijbehorende museum. Beide zijn zonder meer een bezoek waard. De collectie van het museum was veel groter en mooier dan we dachten (zie foto’s).

Tussen de middag aten we heerlijk in restaurant El Sazón 1. Voor ons wachtten tien mensen op een rij van tien stoelen op hun beurt en wij sloten aan. Het wachtten duurde eigenlijk helemaal niet lang en was zeker niet voor niets.  We werden meegenomen naar onze tafel en bestelden vegetarische quesadillas. Dit is ook een plaats waar je niet snel toeristen zult zien.

’s Middags bezochten we het Palacio de Bellas Artes. Het is een bijzonder gebouw met veel bijzondere details in art-decostyle. We bekeken de enorme muurschilderingen, onder andere “El Hombre, Controlador del Universo” (de bestuurder van de wereld) van Diego Rivera, en bezochten twee van de musea in het gebouw.

Vlakbij was er een demonstratie van veel halfnaakte mannen en enige halfnaakte vrouwen tegen Trump en de politiek in het algemeen gaande.

Het historische centrum van Mexico-stad voelt ruim aan en is schoon en relatief veilig. We worden niet lastig gevallen en er zijn maar weinig zwervers. De luchtkwaliteit en de drukte vallen mee. Van de hoogte (ruim 2200 meter) hebben we weinig last. Het eten en de hotels zijn goed. Het weer was beter, droog met zonnige perioden, tegen de 20 graden.

https://goo.gl/photos/havUYwrGQdsVoHks7

https://goo.gl/photos/XPfdAmFV2e1YoxmV7

https://goo.gl/photos/QDrnxNEfspFetq1CA

https://goo.gl/photos/XPQgcsy3TjCrMbHVA