dec 022016
 

Na twee dagen waren we wel uitgekeken in Guadalajara, dus na een klein ontbijt met een quesadilla namen we een stadsbus naar “central vieja” (het oude busstation, niet ver van het centrum) en kochten we kaartjes voor de bus van 10 uur naar het stadje Chapala (1582 meter, 21.500 inwoners) aan het grootste zoetwatermeer van Mexico, Lago de Chapala (ca. 80 x 18 km op zijn breedst). Ruim een uur later, met wat vertraging door een file, waren we op het bescheiden busstation van Chapala, niet ver van het centrum.

In het midden van de hoofdweg van het stadje staat een lange rij grote bomen, gecombineerd met frisse lucht en ruimte gaf dit gelijk een prettig, ruim gevoel. Rond het centrum waren er leuke straatjes met kinderhoofdjes.

We aten in het kleine restaurantje “la comederia” een uitstekende vegetarische hamburger, die we voor het eerst op een menu aantroffen, met lekker gekruide aardappelwedges. “Aguacate” (avocado) gebruiken voor een vegetarische hamburger is een goed idee. Zoals wel vaker was het lastiger om een geschikte plek voor het avondeten te vinden dan voor het middageten. Uiteindelijk kochten we verse, witte broodjes op straat en een zakje bonenpuree in een kleine supermarkt, die ik in de hotelkamer au bain-marie opwarmde in mijn kampeerpannetje. Het smaakte ons prima!

We liepen over de aangename “malecón” (boulevard) langs het water van het enorme meer, dat zich langzaam aan het herstellen is van een ecologische ramp, waarin de waterhyacint een rol speelt. Op de achtergrond van het meer zijn donkere, hoge bergen. ’s Avonds genoten we van een prachtige zonsondergang (zie foto’s).

We sliepen in het eenvoudige hotel Palmitas (palmharten), vlakbij de “mercado municipal” (gemeentemarkt) en “el centro” (het centrum). Er was geen warm water zoals beloofd. Er werd nog wel een poging gedaan om de oude warmwaterboiler aan te zetten, maar dat hielp niet veel.

https://goo.gl/photos/E7rvrq3HqvjBGW9c9

Toen we tegen de middag aankwamen was het zonnig en warm. Aan de boulevard was het minder warm door een koele wind vanaf het meer. Langzaam kwam er meer bewolking en werd de lucht dreigender, mooi voor de foto’s. Toen we weer terug waren in het hotel voor een bakje koffie en thee met een bij Oxxo gekocht chocoladekoekje regende het een paar druppels.

Er was een goede 3G HSDPA mobiele internetverbinding van Movistar en stabiele, maar niet zo snelle Wi-Fi-verbinding in het hotel.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <strong> <em> <pre lang=""> <code> <blockquote cite="">

(required)

(required)

 

By submitting a comment here you grant this site a perpetual license to reproduce your words and name/web site in attribution.