dec 272008
 
Tempel, Mamallapuram

Tempel, Mamallapuram

Van het niet zo heel interessante Ponchy reisden we door naar het enigszins toeristische, kleinere stadje Mamallapuram. De weg was vloeiend en de bus niet te vol, dus de ongeveer twee uur durende reis was zo voorbij.

We hebben overnacht in het niet zo bijzondere Aishwarya guesthouse. De kamer was redelijk schoon, maar het beddegoed liet wel wat te wensen over. We aten in het centraal gelegen hotel Sri Anandha Blavan. Een hotel dat, zoals vaak hier het geval is, alleen een restaurant is.

In de middag werden we op een niet onaangename manier beziggehouden door verkopers van stenen hindoebeeldjes en van soms kostbare (€ 300) handgemaakte Kashmir shawls. De verkoper reist met zijn gezin en handelswaar, waaronder prachtige sieraden, in de winter van het koude noorden naar het warmere zuiden van India; een treinreis van drie dagen. We kregen masala thee en een kettinkje met een stenen Ohm-teken.

We hadden geluk, want het jaarlijkse dansfestival was net begonnen. In de avond bezochten we een klassieke dansvoorstelling van Kalakshetra uit Chennai (voormalig Madras) met als decor de tempel. Een unieke belevenis van een danskunst die ons heel vreemd is. Als je de handen met halve rode vingers van de dansers volgt, zie je de wonderlijkste dingen. Speciaal voor het festival reed er een wagen rond die rook blies om de muggen te verdrijven (niet dat het erg hielp).

Vanochtend bezochten we de tempels uit de 7e eeuw ten westen van het stadje. Een van de tempels was het prachtige decor van de dansvoorstelling. Het is een parkachtig geheel met diverse uit de rotsen gehakte heilige plaatsen en beelden. Dit is waarvoor veel toeristen voor een dagtocht met een tourbus komen en ze hebben daar geen ongelijk in!

[swfobj src=”//www.youtube.com/v/TPD_Ot65Pxo&hl=nl&fs=1″]

Vandaag zijn we van plan door te reizen naar Kanchipuram.

  One Response to “Mamallapuram”

  1. Lieve Marcel en Hanneke,

    Khaled en ik hebben even je site gelezen. Khaled dankt voor je laatste mail en samen schrijven we even terug.Ik had het kunnen raden dat jullie ook wel in love zouden vallen met India.
    Bijna alle plaatsen die je beschreef daar was ik 8 jaar geleden . Bij Mammalapuram hoop ik dat je AUTROVILLE hebt bezocht en hun hotel aan de kust. Een echte aanrader,maar ja ik lees dat jullie al weg gaan. Nee nier doen!!lees je gids nog even en bezoek de gouden ronde tempel, voel de energie daar en in het dorp er om heen!!!Bij mammalapuram heb ik de vissers geholpen de netten binnen te halen, ook nooit te vergeten.
    Hoop dat jullie reis erg leuk blijft en het eten even goed!

    Vandaag gaan we nog een weekje naar Tunesie en daarna als jullie thuis zijn komen we graag die uitnodiging van jullie een inwisselenen en kunne we meteen foto`s kijken Oke=

    Lieve groet en fijne jaarwisseling! Khaled en Jannie