apr 282018
 

In juni gaan we op reis naar het relatief onbekende Georgië (საქართველო). Georgië is ruim anderhalf keer groter dan Nederland en telt 5 miljoen inwoners. Georgië grenst aan Rusland, Azerbeidzjan, Turkije en Armenië. Georgië wordt in het noorden begrensd door de Grote Kaukasus en in het zuiden door de Kleine Kaukasus. Georgië telt drie bergtoppen hoger dan 5000 meter.

Nieuw item van Marcel Bokhorst
Nieuw item van Marcel Bokhorst

De hoofdstad van Georgië is Tbilisi. Tbilisi ligt aan de langste rivier van Georgië (1515 kilometer), de Kura (Mtkvari in Georgisch). Georgië is ongeveer anderhalf keer zo groot als Nederland en er wonen ongeveer 4,5 miljoen mensen, waarvan ruim een kwart in Tbilisi.

Nieuw item van Marcel Bokhorst
Nieuw item van Marcel Bokhorst

De mensen schijnen aardig en gastvrij te zijn en het eten schijnt lekker te zijn. Georgië heeft zijn eigen taal en zijn eigen schrift, wat wel een kleine uitdaging zal zijn. Oudere mensen spreken vaak ook Russisch en meer en meer jongeren spreken ook Engels. Op twee gebieden na is het veilig om in Georgië te reizen. In de zomer is het in Georgië twee uur later dan in Nederland.

De nacht voor de vlucht gaan we slapen het Ibis hotel in Badhoevedorp. De eerste nacht in Georgië gaan we slapen in Ia`s Homestay in Tbilisi (Shota Kavlashvili Street 1). Daarna zien we wel wat we willen en waar we heengaan.

Zoals altijd volgens onze reisverhalen hierna, steeds nadat we een plaats verlaten hebben.

Vluchtschema

We vliegen met Georgian Airways (werkt samen met KLM). Toegestane handbagage: 8 kg.

2 juni 10:40 Amsterdam 17:15 Tbilisi A90652 (KL3108) Boeing 737-800
25 juni 06:30 Tbilisi 09:40 Amsterdam A90651 (KL3109) Boeing 737-800

Reisroute

De reisroute zal weer nagenoeg live bijgewerkt worden.

Links