jan 132009
 
Backwaters, Alleppy

Backwaters, Alleppy

We hadden gepland om naar Munnar te gaan, maar we vonden dat er te weinig tijd voor dit uitstapje naar de bergen over was. Ook omdat we nog een backwater trip wilden doen. Op het busstation van Theni vonden we een directe bus naar Ernakulam; een uitzondering. In Kottayam, waar we al eerder waren, zijn we na vijf uur uitgestapt (naar Ernakulam was het nog ca. twee uur meer).

Gisteren zijn we met een rustige boot van het State Water Transport over het Vembanad meer naar het een beetje op Venetië lijkende Alleppy gevaren. Een leuke tocht van zo’n twee en een half uur door kanalen en over het meer. We zagen veel vogels, o.a. enige mooi gekleurde IJsvogels. De lokale mensen stapten op kleine steigertjes steeds in en uit de boot. Naarmate we dichterbij Alleppy kwamen, zagen we steeds meer houseboats. Een bijna decadente manier om de backwaters te bekijken. Het zijn drijvend paleisjes, met airco, generator, sateliettelevisie, een privékok, luxe, overdekte zitplaatsen voorop en bovenop een luxe ingerichte slaap- en badkamer. We hebben in ieder geval geen zin om 24 uur beperkt te zijn in onze beweging. Van het geld dat het kost, kunnen wij hier bovendien samen een week rondreizen.

We sliepen in Palmy Residency in misschien wel de mooiste en fijnste kamer van de hele vakantie. Vandaag zijn we teruggereisd naar Ernakulam en met de jetty boat (ferry) overgestoken naar het rustiger Fort Cochin waar we onze reis begonnen zijn. Morgenmiddag gaan we met een taxi naar de luchthaven om naar huis te vliegen. Vannacht slapen we in de uitstekende Fort Garden homestay bij een christelijke familie.