okt 212009
 

Met een overvolle micro (een klein busje met 15 mensen en een paar kinderen met bagage op het dak) gingen we naar de mooie, grote stad Sucre (250.000 inwoners; 2790m; chuquisaca). Het busje kon op sommige stukken haast niet omhoog komen en de banden werden onderweg een keer met water uit een fles gekoeld (zou dat helpen?).

We sliepen in het goed bekend staande residencial Bolivia, niet ver van de grote plaza met zijn indrukwekkende, vooral in de avond fotogenieke kathedraal.

Hanneke wenste gisteren pasta pesto en laat het restaurantje waar we naar binnen stapten dat nou net op het menu hebben!

De volgende dag bezochten we het heel aardige Museo Gutiérrez Valenzuela, gevestigd in één van de mooie koloniale gebouwen rond de plaza. Het gebouw was ooit eigendom van de rijke baas van de mijnwerkers. Hij verzamelde meubels en kunstzinnige objecten in Franse stijl, zoals Limoges-porselein en art-nouveau-beelden. Vooral de zaal met goudkleurige spiegels was bijzonder. Daarna bezochten we het religieuze Museo de la Cathedral, bekend door het gebruik van veel edelstenen in de diverse kerkelijke relikwieën. Voor het verlaten van Sucre bezochten we nog de grote, mooie Mercado Central. Bij één van de vele stalletjes dronken we een vers bereide jugo (vruchtensap).

SucreSucreSucreSucreSucreSucre