dec 212010
 

Ondanks het winterse weer gingen we vol goede moed op weg naar Schiphol. De treinen reden en ons vliegtuig zou volgens schema vertrekken. In Dordrecht hadden we met Jannie op het station afgesproken en in Den Haag stapte Khaled zoals afgesproken in dezelfde trein.

Maar helaas, op Schiphol bleek onze vlucht geannuleerd te zijn, net als vrijwel alle andere vluchten. Bij de incheck-balie werd ons telefoonnummer opgeschreven en we zouden ‘s-avonds gebeld worden voor een vlucht op de volgende dag. Erg jammer, maar het grootste probleem was dat de treinen vanwege de sneeuw gestopt waren met rijden. Dus hebben we een poos gewacht en wat gegeten. Bij de balie van Turkish Airlines werd na een tijd wachten onze vlucht omgeboekt naar de volgende ochtend. Een hotel wilden ze helaas niet voor ons regelen.

Leo, die ik al zo’n 30 jaar ken en met wie ik ook gestudeerd heb, hielp per telefoon met het regelen van een taxi. We sliepen in de Stayokay in Den Haag en Jannie sliep bij Khaled thuis, vlakbij de voormalige jeugdherberg en NS-station HS.

‘s-Ochtends vroeg namen we weer een trein naar Schiphol. Hoewel we ruim op tijd waren, was er al een lange rij voor de incheck-balie. Niettemin werden we uiteindelijk ingecheckt. Bij de gate kregen op een gegeven moment te horen dat de vlucht naar Istanbul wegens weersomstandigheden daar voor onbepaalde tijd werd uitgesteld. Gelukkig viel het uitstel mee, want na een poosje wachten, mochten we toch het vliegtuig in. Het duurde nog wel even voor we uiteindelijk weggingen.

Na ca. drie uur vliegen kwamen we in Istanbul aan. Door alle vertragingen hadden we onze aansluitende vlucht gemist, maar we konden laat in de avond toch doorvliegen naar Caïro. Na enig aandringen mochten we in de grote THY business lounge eten en onze tijd doorbrengen, zodat het wachten een heel stuk prettiger werd.

De vlucht naar Caïro vertrok netjes op tijd. Helaas was de bagage van Khaled en Jannie niet meegekomen. Khaled regelde diep in de nacht een taxi naar de stad en zocht een hotel voor ons uit. Ongeveer om vijf uur in de morgen gingen we moe nog wat uurtjes slapen in Sun hotel (10e verdieping).