mrt 172007
 

Barquisimeto is, ondanks wat de reisgids zegt, een oninteressante, grote stad. Het zou de muzikale hoofdstad van Venezuela moeten zijn, maar behalve de gebruikelijke muziekverkopers op straat met hun luide, aandachttrekkende muziek was daar weinig van te merken.

Na een nacht slapen in een goed hotel in Barquisimeto zijn we naar Quíbor gereisd voor de Cementerio Indígena de Quíbor, een klein museum met de resten (botten en potten) van de ´aboriginals´ die in de 3e eeuw voor christus daar leefden. Na het bekijken van het museum zijn we via de terminal de pasajeros (busstation) van Barquisimeto doorgereisd naar Chivacoa, een aardig stadje op weg naar Valencia. Het is vooral bekend om zijn perfumerías, waar ze allerlei esoterische spullen verkopen, zoals beelden van de lokale goden en vreemde kruidendranken. Bij de chinees hebben we lekker gegeten, weer eens wat anders dan rijst en bonen.

Omdat dat aan het begin van de reis goed bevallen is, hebben we nog twee dagen lekker ontspannen in de baden van Las Trincheras.

Op dit moment verblijven we in Maracay, naar mijn idee een stad met een prettige uitstraling. We hebben net onze haren laten knippen. Maandag vliegen we terug naar Nederland, dus we gaan niet zo ver meer uit de buurt.