jan 012008
 

Vandaag zijn we na een goede reis (twee treinen, twee vliegtuigen en een bus) in Bangkok aangekomen. Het nieuwjaar viel voor ons in het vliegtuig; wanneer en waar was helaas onduidelijk. De verzorging door Thai Airways was verder prima in orde. Eigenlijk was de 11-12 uur durende vlucht snel voorbij.

In Bangkok zijn we naar het district Banglampoo gegaan, waar de meeste backpackers ook heen gaan. Het guesthouse “Mom” (in de Thanon Khao San) waar we verblijven is brandschoon. Bij de deur moeten we de schoenen al uitdoen. Na een paar uurtjes gerust te hebben, zijn we de omgeving gaan verkennen. Het bevalt ons hier wel, de mensen zijn vriendelijk en het eten is lekker (heet, waar ik wel van hou). Het tempo is niet al te hectisch en de temperatuur is, vooral in de ochtend en avond, aangenaam.

Vooral de knalroze taxis vallen op. Vandaag dragen veel mensen gele kleding. Overal staat de koning afgebeeld en er zijn veel stalletjes met etenswaren op straat. We horen veel korte woorden met nasale keelklanken. Bij de Wat Chana Songkhram vouwen vrouwen bloemblaadjes om van grote lotusbloemen. Ook worden er wierookstokjes met een kaarsje verkocht. Het ruikt er zoetig.

Morgen gaan we Bangkok en in het bijzonder het naburige district Ratanakosin verder verkennen. Hier zijn o.a. het Grand Palace de Wat Phra Kaeo en het National Museum.

img_63391.JPG img_63431.JPG