jan 052008
 

Vandaag misten we de trein, omdat de wekker op de verkeerde tijd stond (de batterij was op). Geen nood, met de bus naar Sukhothai kon ook en was eigenlijk nog handiger. Later hoorden we dat de trein vier uur vertraging had … De chauffeur van de minibus naar de busterminal had een eigen interpretatie van onze bedoelingen en was al op weg gegaan naar Bangkok. De Thai’ zeggen niet snel ‘nee’ als ze bijvoorbeeld iets niet begrijpen. Kan lastig zijn. Het kostte dus even moeite om duidelijk te maken dat we echt alleen maar naar de busterminal wilden.

Bij de 1e klas bus kregen we een drankje (groene thee met tarwesmaak, niet echt wat we gewend zijn …) en een maaltijd in een wegrestaurant (een stop van ca. 20 minuten), waar ook voor ons ongebruikelijke snacks te koop waren. Gelukkig is er geen schreeuwerige muziek in de bus. Sukhothai ligt ongeveer halverwege tussen Bangkok en Chiang Mai en is zo’n zes uur met de bus vanaf Ayutthaya. Er zijn daar ruïnes uit de 13e en 14e eeuw, die we morgen uitgebreid met een fiets gaan verkennen (we blijven waarschijnlijk twee nachten).

Vanavond zijn we bij een Thaise buffet aangeschoven, een leuke verrassing. Het terras zat vol Thai die even naar ons opkeken, maar daarna vrolijk doorgingen met wat wij ook gingen doen.

5 januari 2551

img_66241.JPG img_66361.JPG