okt 042013
 

In het mooie, koloniale Arequipa, één van de rijkste steden van Perú, hadden we een aangenaam verblijf in hospedaje Inca Roots. Het was een prettige ruime en hoge kamer en er was een heerlijke warme douche. Geen vraag was teveel en het ontbijt op het dakterras met uitzicht op de stad, de kathedraal, het klooster (Monasterio de Santa Catalina) en de vulkanen (waaronder El Misti, 5821 m) was inbegrepen.

Het is heerlijk weer in Arequipa, elke dag ruim 20 graden, vaak met een aangenaam briesje, het hele jaar door.

We bezochten het nabijgelegen dorpje Sabandia, een half uurtje met een ‘colectivo’. We wandelden in de omgeving en genoten van het uitzicht op de terrassen en de met sneeuw bedekte vulkanen.

Aansluitend bezochten we de ’terminal de terrestre’, het busstation, om inlichtingen in te winnen over transport richting Cotahuasi (canyon) en Andagua (Valle de Vulcanos). We vroegen naar reistijden en kosten, die iets uiteen liggen, maar laag zijn: omgerekend zo’n 10 euro voor 10 uur reizen. We gaan proberen om deze ongebruikelijke reis in etappes af te leggen, te beginnen met Corire (Toro Muerto: 1000 petroglyphen).

’s Avonds zochten en vonden we een geocache nabij het klooster. Het gecamoufleerde metalen doosje was op een originele manier met drie magneten aan het metalen frame van een bankje bevestigd. Hoewel het een drukke straat is, was het gemakkelijk om de cache onopvallend te pakken.

De volgende dag regelde de aardige mevrouw van de hospedaje een betaalbare taxi naar het busstation (met een rugzak in een colectivo is geen goed idee). Ze kwam ons zelfs uitzwaaien …