mrt 082015
 

Alsof we nog geloven dat de bus over vijf minuten gaat, het was meer over een uur. Hoewel gezegd moet worden dat een deel van de bussen wel netjes op tijd gaat en zeker de duurdere bussen van CTM. Aan de andere kant is het wel beter voor het milieu als er alleen volle bussen rijden. Het vertrek duurde lang, maar de bus schoot wel lekker op over de rechte tweebaansautoweg (A2/N6). In het begin was een man achterin soera’s uit de Koran aan het reciteren, gelukkig hield hij het niet de hele reis vol. Onderweg zagen we oogstrelende velden met goudsbloem, veel enorme ooievaarsnesten op GSM-masten en hoge lantaarnpalen en voor Rabat/Salé uitgestrekte bossen.

We eindigden op een onhandig busstation aan de rand van Salé, een voorstad van Rabat. We liepen naar de medina van Salé, maar konden daar geen onderdak vinden, behalve bij een keurige Française met smetvrees (we vroegen ons af waarom ze in Marokko woont). Na even bijkomen met een bakje koffie en thee namen we een fonkelnieuwe tram naar Rabat ville (lijn L1). Rabat is een grote, moderne stad met alle mogelijkheden die daarbij horen. Een fatsoenlijk en betaalbaar hotel hadden we dan ook snel gevonden. We sliepen in hotel Central op de derde verdieping in de grote, hoge en schone hoekkamer 18 met een heerlijke warme douche met een goed werkende douchekop, hetgeen zeldzaam is. De kamer is netjes gerenoveerd, maar de vloertegels zijn gelukkig nog origineel. Het treinstation Rabat ville, voor onze laatste reis naar Casablanca voyageurs, is vlakbij.

image

Vloertegels, hotel Central, Rabat

We bezochten de medina van Rabat die veel drukker en levendiger was dan die van Salé. We kochten een cadeautje voor onze overburen, die onze planten water gaven. We zochten naar een nieuwe dompelaar, maar we vonden alleen te grote en te kleine dompelaars of met teveel vermogen (we willen niet dat de stoppen van een hotel springen).

image

Marché Central, Rabat

image

Marché Central, Rabat

image

Essentiële oliën, Rabat

Vandaag reizen we met de trein terug naar Casablanca (ruim een uur), waar we nog één nacht slapen en vanwaar we morgen in de middag naar huis vliegen.

Thuis wacht er een mooi project op mij en daarnaast heeft XPrivacy voor Android 5 (Lollipop) enig onderhoud nodig. Verder heb ik tijdens onze reis Add Link to Facebook verkocht met de voorwaarde om de plugin bij te werken voor de Facebook API 2.0.

Onze volgende reis is misschien wel naar Colombia, In Sha Allah.