aug 012015
 

’s Ochtend genoten we op ons gemak van een uitgebreid en lekker ontbijtbuffet en daarna checkten we uit en slenterden we, vaak over grote kinderhoofdjes, door de oude stad van Tallinn en namen we hopelijk mooie foto’s van de kleurrijke straatjes en oude, soms houten, huizen.

image

image

We konden geen leuk hotel binnen een redelijke tijd vinden en waren de drukte van de stad ook een beetje zat, dus we besloten om de bus naar Rakvere te nemen. Op het busstation (autobussijaam) aten we nog een klein, smakelijk hapje en dronken we nog een vers gezet bakje koffie. De luxe bus met ruime zitplaatsen bracht ons in minder dan anderhalf uit naar het rustige Rakvere (5 euro).

We sliepen in het keurige Art hotell, dat we vooraf via internet boekten. Het is slechts een paar straten verder dan het busstation.

We bezochten het centrale plein met een bronzen beeld van Arvo Pârt als jongetje. Ook bezochten we een aardig kerkje (Trinity church), waar we door een wat oudere vrouw, die erg haar best deed om ons met gebroken Engels te helpen, werden ontvangen. We beklommen de toren over houten trappen naar bijna 40 meter hoogte, waar ook de klokken hangen. Gelukkig was er maar één slag op het kwartier.

Uiteraard bezochten we ook het schilderachtige 14de eeuwse kasteel op een grote heuvel naast de stad. Het kasteel kwam goed tot zijn recht met donkere wolken op de achtergrond. Er staat een enorm bronzen beeld, dat je ziet vanaf de weg naar de stad en dat lijkt op een stier, maar in werkelijkheid een Aurochs voorstelt.

image

image

image

image

image

’s Avond aten we in Art café, waar de maaltijden behalve lekker, bijna kunstwerken zijn. Ooit wel eens koud klaargemaakte bosbessen gelei geproefd?

image

Het ontbijt in het hotel was goed, maar niet geweldig.