aug 132015
 

Om 9:50 vertrokken we in een vrij warme bus naar Panevėžys. Ongeveer twee uur later kwamen we op het overzichtelijke en centraal gelegen bus- (autobusų) en treinstation (stotis) aan.

image

image

We waren niet de eerste die hun voetsporen achterlieten.

image

Eerst maar eens naar de WC.

image

En daarna een hapje eten en wat drinken.

image

image

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n bierdrinker, maar ik vind het in het buitenland altijd leuk om lokale bieren te proeven.

Het nieuwe model TARDIS van Doctor Who, inclusief alien container (It’s bigger on the inside).

image

We kochten tickets voor de Eurolines bus van negen uur ’s ochtends naar Bauska (richting Riga), die aan het loket van het busstation goedkoper waren dan in het naastgelegen kantoor van de maatschappij zelf. De bijzonder behulpzame mevrouw aan het loket sprak geen Engels, maar sloot het loket om iemand te gaan zoeken die Engels sprak!

We sliepen in het heerlijke vier sterren hotel Romantic een minuut of tien lopen van het busstation.

image

image

image

image

Het hotel is heel netjes en brandschoon, zonder enge beestjes, zoals op deze graffiti.

image

Volgens de reisgids is er niets in Panevėžys te beleven, maar daar trekken we ons allang niets meer van aan, want voor een goede waarnemer is er altijd iets te beleven.

image

image

image

image

image

image

image

In de supermarkten betalen de meeste mensen met contant geld. Meestal is er een bakje waar je het geld op moet leggen en waar het wisselgeld en een kassabon terugkomen. Er zijn een paar grote supermarktketens. Maxima en Rimi hebben we in alle Baltische staten gezien. Verder zijn er Iki en Norfa. De sortering is groot, misschien wel groter dan bij ons. In de supermarkt vind je ook lokale producten, zoals Šakotis.

Het was een bijzondere warme dag, bijna 34 graden en zonnig.