aug 142015
 

Na een fantastisch luxe ontbijt in hotel Romantica liepen we op ons gemak naar het busstation van Panevėžys. We hadden geluk, want na het ontbijt stopte het met regenen. De bus was wat te laat, maar anderhalf uur later waren we in het stadje Bauska. We werden op een gunstige plek afgezet om naar het kasteel te gaan. Of dit goed bedoeld was of dat de chauffeur ons vergeten was, weet in niet, maar ik liet na het busstation weten dat we in Bauska wilden uitstappen.

image

We liepen richting het kasteel. We konden naar de WC op een kleine, verlaten kampeerplaats.

image

image

De kasteelruïne van Bauska was het bezichtigen zeker waard en het was leuk om de toren te beklimmen. Er is een mooi uitzicht op de groene omgeving en een brede rivier.

image

image

image

image

Bauska is een net stadje, maar er is ook wel wat te zien voor een urbex.

image

image

image

In Bauska was verder niet zoveel te beleven en het enige centraal gelegen hotel was niet erg aantrekkelijk, dus we reisden in ruim een uur door naar het busstation van Riga.

image

We overnachtten in hostel Tiger, waar we een vijf persoonskamer voor de prijs van de dormitory kregen. Het hostel is nog gevestigd in een mooi monumentaal gebouw ook. De lakens doen qua motief de naam van het hostel eer aan.

image

We bezochten de markt en liepen wat rond.

image

image

image

image

image

We hebben net de laatste Aldaris van de tap gedronken en reizen vanmiddag weer naar huis.

Expres bus 222 bracht ons in een half uurtje naar de luchthaven. We hadden van tevoren uitgezocht waar de bus vertrok en dat bleek dichtbij ons hostel te zijn. Inchecken op de luchthaven van Riga was in vijf minuten gedaan, ging dat maar zo op elke luchthaven! De luchthaven van Riga is heel overzichtelijk. Boven, voor de veiligheidscontrole, is er een mooi restaurant met vrij normale prijzen. Er is van diverse providers gratis Wi-Fi beschikbaar. Wanneer je meer dan anderhalf uur voor vertrek door de veiligheidscontrole gaat, kun je een gratis retourvlucht voor twee winnen. Hopen maar! Bij de gate zijn weinig zitplaatsen, maar ze zitten wel lekker.

De laatste dag was voor de verandering aanzienlijk koeler (20 graden), maar wel zonnig.